Lecture “Animal Studies” by Maarten Reesink, Sep 30, 8pm

birdtracks-in-the-sandOur colleague Maarten Reesink will be giving a lecture on “Animal Studies” within the Universiteit van Nederland lecture series. The lecture will take on September 30 at 8pm at Air Amsterdam (Amstelstraat 24). Here is a short description of the lecture in Dutch:

Knut, Bambi en Bokito: grote kans dat je hun namen kent. Mediawetenschapper Maarten Reesink van de Universiteit van Amsterdam – zelf groot kattenliefhebber – onderzoekt de relatie tussen mens en dier in onze cultuur. Hij snapt als geen ander waarom we massaal online kattenfilmpjes kijken en waarom de dood van de vader van Simba in de Disney-film De Leeuwenkoning ons zo raakt. Niet alleen de beeldvorming van dieren maar ook het denken over dieren is in de loop der eeuwen flink veranderd. Is een Partij voor de Dieren dus niet meer dan logisch? Laat je huisdieren voor één avondje alleen en geniet in deze week voor Dierendag van de leukste colleges door Maarten Reesink!